Ludiek


    Deurningerstraat 11, 7571 BA Oldenzaal / Tel: 0541-299830 / [email protected]

IPL ontharen


Geen zin meer in scheren? Geen zin meer in waxen en epileren? Geen zin meer in rode bultjes en jeuk? Geen zin meer in dure ontharingsbehandelingen? Dan wordt het tijd voor een IPL ontharingsbehandeling! Bij Ludiek is definitief ontharen bereikbaar geworden voor iedereen! Wij werken volgens de richtlijnen ontharen van de Anbos. Wetenschappelijk is onderzocht aan welke specificaties een IPL apparaat moet voldoen om succesvol te ontharen. Onze apparatuur is ontworpen naar deze specificaties. Bij het eerste bezoek krijg je een gratis intakegesprek, hierin bespreken we de mogelijkheden en onmogelijkheden van een IPL behandeling. 


Wat is IPL?
IPL oftewel “ Intense Pulsed Light”  verwijdert ongewenste haargroei door middel van korte lichtflitsen.
Ludiek werkt met de U-nic 500. Dit is een gespecialiseerd en medisch CE gekeurd apparaat.
De lichtflitsen zijn van gefilterd breed spectrum licht (515-1200mm).

Het doel van ontharen met IPL is om de haarzakjes definitief te vernietigen zodat er geen follikel en haar meer kan groeien.
Haar groeit in drie fases (variërend in lengte) over de diverse lichaamsdelen. We spreken dan van een groeifase, rustfase en een overgangsfase. In de groeifase (Anage fase) wordt melanine (pigment) gevormd en daarom werkt IPL alleen tijdens deze fase.
De gehele groeicyclus van een lichaamshaar duurt ong. 90 weken en dat is de reden dat er meerdere behandelingen
nodig zijn voor een permanent resultaat. Bij de IPL behandeling wordt de kop van het apparaat op het stuk huid dat u wilt ontharen gehouden en wordt een lichtflits geproduceerd die bij uw type huid past. Deze "flitsen" gaan door de bovenste huidlaag heen en worden opgenomen door het pigment (melanine) in de haren. Hierdoor ontstaat er een warmte ontwikkeling in de haarzakjes die de groeicellen (haarzakjes) van de haren die in de groeifase zitten definitief vernietigd. De haren vallen er daarna binnen 1 tot 2 weken vanzelf uit.

Is IPL pijnlijk?
Hoewel de pijngrens bij iedereen verschillend is mag een IPL behandeling geen pijn doen.
Het is niet zo dat je niets voelt maar we zoeken de grens op tussen de "tik tegen de huid" en pijn, daartussen ligt de ideale behandeling. De "tik tegen de huid" kan je vergelijken met een elastiekje dat tegen de huid losgelaten wordt.
Gebieden die extra gevoelig zijn zoals een bovenlip, schaamstreek en donkere huidtypen koelen we vooraf met een coolpack.
Doordat uw huid even "verdooft" wordt voelt u veel minder van de flits. Na de behandeling zijn er geen beperkingen, u mag scheren en douchen. Wij u wel aan niet met de behandelde gebieden direct de zon in te gaan of een sunblock te gebruiken.