Ludiek


    Deurningerstraat 11, 7571 BA Oldenzaal / Tel: 0541-299830 / [email protected]

Reiki


Wat betekent Reiki?

De term Reiki bestaat uit 2 japanse karakters; ‘Rei’ wat ‘geest’ of ‘ziel’ betekent en ‘Ki” wat ‘energie’ of ‘levenskracht’ betekent. Een populaire westerse vertaling van Reiki is ‘universele levensenergie’.


Hoe werkt Reiki?

Bij het geven van Reiki wordt er gewerkt met de handen. Energie volgt namelijk aandacht. De werking van Reiki is het makkelijkst uit te leggen door het volgend voorbeeld: als kind hebben we allemaal wel eens met een magneet gespeeld. Een magneet onder de tafel en een andere magneet (of ander ijzeren voorwerp) bovenop de tafel. Zodra de magneet onder de tafel in beweging komt volgt de magneet (of ander ijzeren voorwerp) vanzelf. Zo werkt Reiki ook. De handen van de reikimaster zijn de magneet onder de tafel en jouw energie is hetgeen bovenop de tafel ligt en automatisch volgt. Door deze beweging van energie worden energieblokkades in het lijf opgeheven waardoor de energie weer vrij door het hele lichaam kan stromen na de behandeling. Het lichaam zélf bepaald uiteindelijk wat het doet met deze energiestroom.


Wat is het effect van reiki?

Door reiki wordt de doorstroming gestimuleerd. Reiki geeft je zelfherstellend vermogen weer een boost. 

Het mooie is dat de energie precies daar werk doet, waar ze het meest nodig is. Bij de één dus op het fysieke vlak, bij de ander psychisch of emotioneel. Bij de één is het voelbaar door lichte tintelingen, warmte, slaperigheid, ontspanning. De ander voelt helemaal niets tijdens de behandeling, maar merkt achteraf verbetering van klachten. Je hoeft zelfs niet te geloven dat het werkt! Na verloop van een paar behandelingen ga je je weer lekker in je vel voelen, krijg je meer energie en straal je meer energie uit.